miercuri, 27 martie 2013

Îţi place să arăţi perfect în fiecare zi. Dar cu ce preţ?


         Oamenii de ştiinţă consideră că ingredientele din cosmeticele pe care le foloseşti cu religiozitate îţi pot afecta – şi încă foarte mult! – organismul.
         Sunt unele lucruri la care pur şi simplu nu poţi renunţa: la casă, la job, la spaţiul tău de parcare şi la trusa de cosmetice şi produse de îngrijire personală pentru care cheltuieşti lunar o treime din salariu. Nu te poţi despărţi de ele, oricât ţi-ar spune ceilalţi că ar trebui să te înveţi cu o viaţă fără lux, acum, că tot e criză financiară. Însă, oricât de neînsemnate ar putea părea vorbele celorlalţi, să ştii că uneori e bine să-i asculţi, să revizuieşti cu atenţie trusa ta de îngrijire corporală şi să te desparţi fără niciun regret de toate cosmeticele care ar putea să-ţi provoace alergii şi erupţii cutanate.
Nu ştii cum ai contractat o iritaţie de toată frumuseţea pe omoplaţi? E posibil ca principala cauză să fie tocmai gelul de duş preferat, cu aromă de iasomie. Trist, dar adevărat: unele cosmetice nu-ţi garantează o frumuseţe neasemuită, ci din contră, ar putea chiar să fie cauza principală a acneei adulte, a pruritului şi eritemului. Din ce motiv? Cercetatorii din domeniu consideră că există o puternică legătură între ingredientele sintetice folosite în cosmetice cu scopul prezervării lor şi diferitele forme de alergii prezentate de cei care le utilizează şi raportează probleme cutanate. În plus, recomandă folosirea lor cu precauţie. Aflaţi de cealaltă parte a baricadei, producătorii susţin că ingredientele sintetice nu traversează bariera cutanată şi deci nu afectează organismul consumatorului.
         Ar trebui să revenim la mijloacele tradiţionale de îngrijire (printre care şi anevoioasa procedură de exfoliere cu mălai împrăştiat prin toată baia ş
i de ce nu la săpunurile naturale handmade, dar şi aici să aveţi grijă să fie într-adevăr naturale)!
         Ceea ce vreau să-ţi spun este să nu începi să-ţi arunci toată trusa de farduri de pleoape, mascara, creme, şampoane şi geluri de duş care îţi fac ziua mai plăcută, ci să începi să te interesezi mai îndeaproape de firma producătoare a cosmeticelor tale, de ingredientele produselor tale de îngrijire şi să renunţi la orice produs care îţi provoacă o stare de disconfort fizic.
         Studiile arată că femeile absorb anual 2-3 kg de substanţe toxice prin intermediul produselor cosmetice.
         Cu cât folosim mai des un produs cosmetic, cu atât mai multe substanţe chimice pătrund în corpul nostru.
         Zilnic ne spălăm cel puţin o dată pe faţă, o dată sau de două ori pe corp şi de mai multe ori pe mâini.
         Deci, care sunt primele produse cosmetice ce conţin elemente chimice şi toxice pe care trebuie să le înlocuiţi în acest moment?

http://www.breslo.ro/Shop/mnettyel





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu