joi, 25 aprilie 2013

Crema de corp NettyEl cu unt de shea

         Shea Body Cream este Crema de Corp NettyEl cu unt de shea. Este o cremă hrănitoare şi intens hidratantă cu un conţinut mare de unt de shea crud, un răsfăt pentru piele având o textură fină şi uşor de aplicat. Unturile şi uleiurile de înaltă calitate din compoziţie lasă pielea catifelată şi hidratată, atenuează şi previne formarea vergeturilor şi celulitei, vindecă micile răni ale pielii redându-i supleţea şi echilibrul natural.

        Ingrediente: unt de shea nerafinat, unt de cacao, unt de cocos, ulei de avocado presat la rece, ulei din sâmburi de struguri, ulei de migdale, vitamina E, vitamina A, ulei esenţial de lavandă, ulei esenţial de tea tree.
         Are o textură pufoasă, aerată. Uleiurile nu au fost încălzite la prepararea cremei.

         Untul de shea, supranumit şi "aurul femeilor", este bogat în vitamina A şi E, elimină iritaţiile superficiale, este un excelent adjuvant în tratarea pielii uscate, a dermatitelor, dermatozelor, eczemelor.
 

        Untul de cacao este un unt uşor absorbit de piele, are efecte anti-oxidante, în componenţa sa găsindu-se acizi graşi, acizi stearic, oleic, palmitic, linoleic, omega 6, omega 9. Ajută la menţinerea pH-ului optim al pielii, o hrăneşte şi hidratează, conferindu-i supleţe şi elasticitate. Untul de cacao este benefic tuturor tipurilor de piele, dar în special pielii mature, îmbătrânite şi uscate. Conţine factor natural de protectie UV.

         Untul de cocos datorită structurii moleculare speciale,este absorbit rapid de piele, lăsând-o moale, catifelată şi radioasă. Pentru cei care au pielea uscată, aspră sau ridată, untul de cocos este o soluţie foarte bună şi poate fi folosit de la călcâie până la scalp, oferă hidratare de durată 
şi uniformizează structura pielii.

         Uleiul de avocado are excelente proprietăţi de hidratare pentru piele, se absoarbe foarte uşor, este bogat în vitaminele A, B şi E şi este noncomedogenic.


         Uleiul de migdale dulci este un ulei non gras, este absorbit cu uşurinţă şi îngrijeşte foarte bine datorită calităţilor emoliente şi calmante. Poate fi folosit pentru toate tipurile de piele, este adjuvant în caz de iritaţii sau inflamaţii, previne îmbătrânirea pielii şi atenuează ridurile, este excelent pentru pielea crăpată şi uscată.

 
          Uleiul de sâmburi de struguri este cel mai important ulei cu rol antioxidant, menţine elasticitatea pielii şi a vaselor de sânge, este uşor absorbit, este bogat în minerale (zinc, cupru, seleniu) şi vitamine (C, E si F) dar cel mai important este conţinutul de procianidine, un agent antiîmbătrânire de 50 de ori mai puternic decât vit. E şi de 20 de ori mai puternic decât vit. C.
Vitamina E este folosită nu numai ca antioxidant pentru conservarea produsului, ci şi datorită proprietăţilor ei hidratante şi anti-îmbătrânire.

         Produsul este valabil 6 luni de la data manufacturării dacă este menţinut la temperatura camerei (va fi manufacturat a doua zi după plasarea comenzii, în limita stocului de materie primă, pentru a va oferi un produs proaspăt făcut). Pentru prelungirea termenului de valabilitate se recomandă păstrarea acestuia în frigider. A se feri de surse de căldură! Produsul nu conţine conservanţi sau stabilizatori artificiali.

Recipientul contine 50 sau 100 ml de produs.

luni, 15 aprilie 2013

Printre rafturile NettyEl cu săpun 100% natural (partea a II-a)

        Continuăm "plimbarea" printre rafturile NettyEl cu săpun 100% natural.

Săpun natural cu cărbune medicinal şi 
săpun natural cu gălbenele 

        Săpun natural cu cărbune medicinal pentru ten normal şi gras 

        Un săpun de lux, deţinând secretele unui întreg ritual de frumuseţe, se defineşte ca un expert în detoxifierea şi purificarea tenului. Cărbunele medicinal a fost utilizat în Asia din timpuri străvechi, pentru a curăţa şi detoxifia pielea. Este potrivit pentru tenul normal şi gras.

         Ingrediente: uleiuri saponificate din măsline, palmier, cocos, unt de cacao, ulei de ricin, apă distilată, cărbune medicinal, ulei esenţial de lavandă şi tea tree.

        Săpunul natural cu flori de galbenele este emolient, hidratant, eficient pentru orice tip de ten. Florile de gălbenele  sunt plante terapeutice cu proprietăţi cicatrizante, ameliorează iritaţiile pielii şi conţin un ulei volatil care are efecte antiinflamatorii, anti-microbiene, mai ales împotriva bacteriilor şi a ciupercilor.   
A foat atât de apreciat încât nu mai am nicio bucată!

Săpun natural cu unt de shea şi 
săpun natural cu miere, propolis şi polen 
        Săpunul natural cu unt de shea este un săpun cremos şi hidratant, un săpun excelent pentru pielea normală, uscată şi pentru pielea sensibilă. 
            Ingrediente: ulei de măsline, ulei de cocos, ulei de palmier, unt de shea, ulei din sâmburi de struguri, apă, lulei esenţial de lavandă.

        Săpunul natural cu miere, propolis şi polen este un adevărat răsfăţ pentru toate tipurile de ten şi piele.
        Ingrediente: ulei de măsline, ulei de cocos, ulei de palmier, unt de cacao, ulei de ricin, apă, miere de albine, propolis, polen, ulei esenţial de citronella , ulei esenţial de melissa.
         Propolisul - este un bun stimulator al refacerii ţesuturilor afectate de răni, tăieturi şi, mai ales arsuri, degerături.
         Mierea este potrivită pentru pielea sensibilă sau iritată, elimină ridurile şi liniile fine, reîntinereşte pielea, hrăneşte pielea în profunzime şi previne infecţiile, tratează şi previne apariţia coşurilor, decolorarea pielii şi luptă împotriva acneei.


Săpun natural cu salvie şi rozmarin
        Este un săpun 100% natural obţinut din uleiuri de calitate.
        Ingrediente: ulei de măsline, ulei de cocos, ulei de palmier, unt de cacao, ulei de ricin, apă, boia de ardei, ulei esenţial de rosmarin, ulei esenţial de salvie.
        Uleiul esenţial de salvie – reglează secreţia de sebum şi transpiraţia, este tonic pentru scalp şi păr, relaxant, ajuta în reglarea circulaţiei sângelui. Recomandat şi pentru ten gras şi acneic. 


        Aştept şi alte sugestii de la voi şi vă invit să vedeţi si magazinul meu pe: http://www.breslo.ro/Shop/mnettyel
 

Printre rafturile NettyEl cu săpun 100% natural (partea I)

       Mai întâi din dorinţa de a avea o îngrijire corporală sănătoasă, apoi din ambiţia de a demonstra că pot, obţinerea săpunului 100% natural a ajuns să devină în foarte scurt timp un hobby pentru mine şi familia mea. Atât eu, cât şi celelalte două persoane foarte dragi mie abia aşteptăm să vedem ce minunăţii pot ieşi din mânuţele astea două combinând tot felul de uleiuri esenţiale şi alte ingrediente naturale (scorţişoară, flori de gălbenele, cărbune medicinal, spirulină, miere, propolis, polen, etc.) pentru obţinerea săpunurilor 100% naturale pe care voi le folosiţi, le lăudaţi şi aşteptaţi să le încercaţi pe toate şi ceea ce este foarte important pentru mine îmi daţi indicaţii cu ceea ce aţi dori să conţină săpunurile cu care vreţi să vă spălaţi.

         Vă mulţumesc pentru asta şi vă invit să facem o "plimbare" printre rafturile NettyEl cu săpun 100% natural.


                                Săpun natural anticelulitic
        Săpunul natural anticelulitic NettyEl este un săpun hidratant, seminţele de mac exfoliază blând, iar uleiul esenţial de mentă are proprietăţi tonifiante, combate stresul muscular.
         Ingrediente: ulei de măsline, ulei de cocos, ulei de palmier, unt de shea, ulei din sâmburi de struguri, apă, spirulină, mac, ulei esenţial de mentă.  




                             Săpun natural cu scorţişoară
        Este un săpun cremos, spumant ce face un peeling uşor.           Ingrediente: ulei de măsline, ulei de cocos, ulei de palmier, unt de cacao, ulei de ricin, apă,scorţişoară pudră, ulei esenţial de scorţişoară.           Scorţişoară – are proprietăţi antifungice, antimicrobiene, tonice fiind considerată un revigorant al sistemului nervos, este energizantă şi stimulează circulaţia sângelui.

                          
                          Săpun natural cu germeni de grâu
        Este un săpun de lux, un răsfăţ pentru tenul uscat şi mixt având in componenţă uleiul din germeni de grâu, ulei de macadamia şi ulei de avocado.            Ingrediente: ulei de măsline, ulei din germeni de grâu, unt de shea, ulei de cocos, ulei de palmier, ulei de macadamia, apă, ulei de avocado, ulei esenţial de lemongrass, ulei esenţial de lavandă, ulei esenţial de ylang ylang.

                            Săpun natural cu cafea şi anason
        Săpunul natural cu cafea şi anason este un săpun exfoliant, cu un miros puternic de anason, ce conţine cafea măcinată cu efect fermizant şi anicelulitic. Cofeina este un puternic antioxidant ce stimulează circulaţia priferică, ajutând astfel la diminuarea aspectului de coajă de portocală al pielii.

         Se recomandă evitarea utilizării săpunului natural cu cafea şi anason de copiii, femei gravide şi de femei ce manifestă cancer de sân sau cancer genital (fiind estrogenic).
         Ingrediente: ulei de măsline, ulei de cocos, ulei de palmier, unt de cacao, ulei de ricin, apă, cafea , ulei esenţial de anason, ulei esenţial de portocale.

vezi şi - "Printre rafturile NettyEl cu săpun 100% natural (partea a II-a)


vineri, 12 aprilie 2013

Săpun natural cu cărbune medicinal pentru ten normal şi gras

 

         Un săpun de lux, deţinând secretele unui întreg ritual de frumuseţe, se defineşte ca un expert în detoxifierea şi purificarea tenului. Cărbunele medicinal a fost utilizat în Asia din timpuri străvechi, pentru a curăţa şi detoxifia pielea. Este potrivit pentru tenul normal şi gras.
         Ingrediente: uleiuri saponificate din măsline, palmier, cocos, unt de cacao, ulei de ricin, apă distilată, cărbune medicinal, ulei esenţial de lavandă şi tea tree.

         Untul de cacao este un excelent hidratant; este solid la temperatura camerei dar se topeşte rapid în contact cu pielea (datorită temperaturii de topire, mai joasă decât temperatura corpului).
Are proprietăţi emoliente deosebite, lăsând pielea netedă, moale şi catifelată. Conţine vitamina E (Tocopherol), fitosteroli şi polifenoli, constituenţi care fac din untul de cacao un ingredient cosmetic cu proprietăţi antioxidante, anti-inflamatorii şi de protecţie faţă de factorii agresivi de mediu. Datorită acidului oleic din compoziţie este uşor absorbit în piele, menţinându-i hidratarea şi ajutând la reînnoirea celulară. Prin conţinutului ridicat de acid stearic (cca 34%) untul de cacao favorizează retenţia apei în piele, menţinând elasticitatea pielii şi contribuind la refacerea filmului hidrolipidic. Îmbunătăţeşte capacitatea de a se întinde pe piele a produselor cosmetice în cadrul cărora este încorporat.

         Uleiul de cocos – este extrem de preţios pentru piele, buze, ten sau scalp. Se absoarbe rapid, lasă pielea mătăsoasă, este noniritant, potrivit şi pe pielea copiilor. Emolient hrănitor şi protector al pielii, calmant, favorizează vindecarea pielii afectate de răni uşoare. Este emolient şi nutritiv capilar.

        
         Uleiul de palmier – ameliorează unele afecţiuni ale pielii cum ar fi eczemele, dermatita sau acneea care pot lăsa cicatrici sau pot distruge pielea.
 

         Uleiul de ricin – are proprietăţi pentru piele printre care: hrăneşte şi hidratează epiderma, înmoaie pielea întărită de pe coate sau talpă. Are proprietăţi antiinflamatoare, de curăţare, de detoxifiere şi de vindecare. Acţionează ca un umectant, atrage şi păstrează umiditatea la nivelul pielii.

        Uleiul esenţial de lavandă – este relaxant, calmant, antibacterian, antiinflamator, luptă împotriva acneei şi are miros delicat.
PRODUSELE COSMETICE HANDMADE NettyEl sunt fabricate, tăiate şi ambalate manual.


http://www.breslo.ro/Shop/mnettyel

miercuri, 10 aprilie 2013

Celulita duşmanul nr.1 al femeilor

        Aspectul de coajă de portocală ne obsedează încă de la vârste fragede. Celulita poate apărea atât la fetele slabe, cât şi la cele care au depăşit masa corporală specifică vârstei şi înălţimii lor. Aspectul de coajă de portocală  este favorizat de stilul de viata sedentar şi de mesele dezordonate, însă estetica ar trebui să fie ultima care să ne preocupe. Celulita poate semnala serioase probleme de sănătate.

        Probleme cu tiroida     
        Dintre dereglările endocrine, afecţiunile tiroidiene influenţează cel mai puternic apariţia celulitei. Glandele suprarenale au rol important în retenţia de apă, o problemă tipic feminină, care, în cele mai multe cazuri, este responsabilă de apariţia celulitei.

        Circulatie deficitara

        Dacă suferi de hipertensiune arterială sau ai probleme de circulaţie, eşti predispusă la celulită edematoasă. Concret, ţesutul adipos se întăreşte ca urmare a retenţiei hidrice şi a circulaţiei sanguine deficitare.

        Dereglări ale sistemului digestiv

        Când bila este leneşă, digestia devine greoaie şi, astfel, apar principalele tulburări digestive care favorizează apariţia celulitei: constipaţie, tulburări de tranzit sau dereglări în flora intestinală normală.
        Anticoncepţionalele pot favoriza apariţia celulitei prin conţinutul ridicat de hormoni, care predispune la acumularea de apă în ţesuturi şi la apariţia unor vase sparte la nivelul pielii.

        Cum poti combate celulita?

        Majoritatea dintre noi cheltuim mulţi bani pe diferite creme, loţiuni şi geluri care promit că ne scapă de celulită, dar nu îşi ating scopul indiferent cât de scumpe sau cât de ieftine sunt.
        Îţi propun un tratament anticelulitic pe care poţi să-l faci singurică acasă, iar costurile sunt extrem de mici.

        Baia anti-celulită
        Într-un pahar plin pe jumătate cu lapte cald toarnă cinci picături de ulei esenţial de scorţisoară şi varsă amestecul în cada cu apă fierbinte. Trebuie să stai în această "baia anti-celulitică" timp de cinci minute. 

        Nu uita că alimentaţia sănătoasă şi mişcarea contribuie enorm la diminuarea aspectului de celulită. Doar aplicând creme anti-celulită nu vei rezolva nimic. Trebuie să lupţi pe trei planuri: alimentaţie, mişcare şi tratamente împotriva celulitei. Este esenţial sa bei minim 2 litri de apă pe zi, pentru a elimina excesul de sodiu (care determină reţinerea de lichide) şi să faci cel puţin 30 de minute de mişcare pe zi, fie chiar şi mers pe jos.
 sursa: femina.ro

Beneficiile pe care le oferă menta pentru sănătate

       Foarte multi dintre noi am mâncat şi încă mai mâncăm bomboane de mentă, înghetată de mentă şi unii dintre noi folosim menta şi ca ingredient în mâncăruri indiferent că sunt salate sau mâmcăruri preparate termic.
        Ştiaţi că frunzele de mentă au fost utilizate de mii de ani ca medicamente pentru tratarea unei game largi de probleme intestinale? 
        Iată efectele pozitive ale mentei, asupra sănătăţii.




        Studiile au aratat ca uleiul de mentă este destul de eficient în ameliorarea simptomelor sindromului de colon iritabil, manifestări ce includ crampe, dureri abdominale, balonare, constipaţie şi diaree. Potrivit statisticilor, sindromul de colon iritabil afectează 5-20% din populaţia lumii.

        Oamenii de ştiinţă explică faptul că mentolul blochează canalele de calciu, fapt ce ajută la relaxarea muşchilor netezi ai pereţilor intestinali. Mai nou, medicii susţin că suplimentele cu ulei de mentol ar trebui să facă parte din tratamentul de primă intenţie pentru sindromul de intestin iritabil.


        Menta poate calma temporar mâncărimile cauzate de muşcăturile de insecte, dar şi eczemele precum şi alte leziuni, inclusiv erupţiile cutanate cauzate de iedera otrăvitoare. Ceaiul de mentă poate fi folosit ca apa de gură pentru tratamentul aftelor sau pentru reducerea senzaţiilor de greaţă sau vărsături din timpul sarcinii, mai ales pentru femeile care doresc să evite medicamentele mai puternice.
        Uleiul esenţial de mentă (mentolul) este un ingredient din compoziţia multor produse, suplimente şi medicamente eliberate fără prescripţie medicală, inclusiv pasta de dinţi, apa de gură, guma de mestecat, bomboane mentolate, înlocuitori pentru tutunul de mestecat, pastile de tuse şi unguente pentru diverse dureri musculare. Mentolul stimulează receptorii care semnalează senzaţia de rece (din plămâni şi faringe) şi inhibă receptorii ce reacţionează la stimuli dureroşi, ameliorând temporar durerile de muşchi sau organe.
        S-a demonstrat ca mentolul este de ajutor în vindecarea infecţiilor cauzate de bacterii, ciuperci şi virusuri, dar pentru că sunt disponibile numeroase medicamente antimicrobiene, metonolul nu este, de obicei, prima opţiune în tratarea infecţiilor grave. Cu toate acestea, capacităţile antibacteriene ale mentolului nu pot fi negate. Numeroase studii au arătat ca vaporii uleiurilor esenţiale de mentă au capacitatea de a eradica bacteriile responsabile pentru infecţiile cu listeria, E.coli, salmonella şi altele. 
        Tratează acneea. Este cunoscut faptul că menta echilibrează pH-ul pielii. Acest lucru ajută în echilibrarea producţiei de sebum din piele. În plus, capacităţile astringente, antiseptice şi antiinflamatorii ale mentei pot ajuta la ameliorarea acneei, punctelor negre, erupţiilor cutanate şi pielii înroşite.
        Îndepărtează păduchii. Menta este cunoscută ca un insecticid natural şi poate ucide păduchii. Aplicaţi ulei de mentă în păr cu aproximativ 30 de minute inainte de a face dus pentru a scăpa de păduchii din cap. Repetaţi acest lucru de 3 ori pe săptămână. Dacă observaţi orice fel de iritaţie a pielii, puteţi să diluaţi uleiul de mentă cu ulei de măsline.
        Reduce intensitatea crampelor menstruale. Experţii recomandă menta femeilor care manifestă crampe menstruale puternice. Deoarece menta poate relaxa musculatura, beţi o ceaşcă de ceai de mentă de 2-3 ori pe zi în timpul ciclului menstrual pentru a ajuta la calmarea crampelor musculare. 
        Diminueaza durerile. Menta are proprietăţi analgezice şi antiinflamatorii, care pot estompa durerile musculare şi de artrită. Pur şi simplu se aplică ulei de mentă în zona afectată, de 2 sau 3 ori pe zi. Acelaşi tratament poate fi utilizat şi pentru detensionarea musculaturii după antrenamente fizice intense. Puteţi face acest lucru adăugând 6-10 picături de ulei de mentă în apa de baie caldă.

        Ameliorează simptomele de stres şi anxietate. Studiile recente au demonstrat că aromoterapia cu ulei de mentă poate ajuta la tratarea anxietăţii, stresului şi dezechilibrele emoţionale. În timpul aromoterapiei puteţi asculta muzică de relaxare pentru ca tratamentul să fie şi mai eficient.
         Menta sau uleiul de mentă nu ar trebui să fie consumate în cazul în care urmaţi tratament pentru boala de reflux gastroesofagian, hernie hiatala, arsuri stomacale şi calculi biliari. Menta nu este recomandată pentru sugari, femei gravide sau care alăptează.
 sursa: sfatulmedicului.ro

Top 11 lucruri mai puțin cunoscute despre pielea umană

        Pielea constituie un înveliș neîntrerupt care se continuă la nivelul marilor orificii cu o semimucoasă și care, în interiorul cavităților respective, devine o mucoasă propriu-zisă. Pielea reprezintă o suprafață receptorie extrem de vastă, care asigură o sensibilitate diversă, protejează corpul de leziuni mecanice și microorganisme, participă la secretarea unor produse finale ale metabolismului și îndeplinește de asemenea un important rol de termoregulație, execută funcțiile de respirație, conține rezerve energetice, leagă mediul înconjurător cu tot organismul.

         Pentru că pielea umană este un organ atât de complex, care are foarte multe funcții importante pentru buna funcționare a organismului, vă prezentăm câteva fapte importante despre aceasta:

        1. Pielea umană este formată din trei straturi, epidermă, dermă și un strat de grăsime.
        2. Pielea însumează un conglomerat de peste 3 milioane de celule, între 100 și 300 de glande sudoripare se regăsesc pe întreaga sa suprafață, 150 de terminații nervoase sunt prezente pe toată lungimea pielii și aproximativ 1 kilometru de vase de sânge se întind pe suprafața totală a pielii.
        3. Pielea reprezintă cel mai mare organ al corpului omenesc, măsurând aproape 7 metri pătraţi.

        4. Glandele sudoripare acționează ca un regulator de temperatură și numărul lor diferă în funcție de rasa umană. De exemplu, asiaticii au mult mai puţine glande sudoripare decât europenii sau africanii.
        5. Într-o viață, un om își reînnoieşte de cel puţin 1000 de ori stratul de piele.
        6. Glandele sebacee (sunt prezente pe toată suprafaţa pielii, cu excepţia palmelor şi plante lor, dar ele sunt mai abundente în unele regiuni: față, spate, pielea capului) secretă într-o zi aproximativ 20 de grame de grăsime, din care se formează stratul protector al epidermei.
        7. Pielea umană găzduiește peste 30 de milioane de bacterii diferite.
        8. În timpul zilei, pielea secretă aproximativ 1 litru de sudoare.
        9. Stratul cel mai gros de piele se regăsește pe picior și are aproximativ 0,5 milimetri. Stratul de piele se subțiază odată cu vârsta, dar și din cauze precum: radiațiile UV, lipsa somnului sau reducerea colagenului. Acestea sunt cauzele principale pentru care apar și ridurile.
        10. Fără pigmenţi, pielea noastră ar fi excesiv de albă. Însă vasele sanguine de la suprafaţa pielii adaugă un strop de roşu. Pigmentul galben şi melanina sepia sunt create, la rândul lor, de razele UV. Aceste patru nuanţe sunt amestecate pentru a da naştere culorilor de piele pentru toate rasele.
        11. Pielea este asemănătoare unui al treilea rinichi, deoarece contribuie la reglarea necesarului de apă al organismului şi eliminarea toxinelor prin transpiraţie.  

www.ziare.com


marți, 9 aprilie 2013

Săpun natural anticelulitic

         Săpunul natural anticelulitic NettyEl este un săpun hidratant, seminţele de mac exfoliază blând, iar uleiul esenţial de mentă are proprietăţi tonifiante, combate stresul muscular. Săpunul natural anticelulitic este obţinut prin metoda la rece şi conţine: ulei de măsline, de palmier, de cocos, de sâmburi de struguri, unt de shea, seminţe de mac şi ulei esenţial de mentă.
         Untul de shea – este hidratant intens, recomandat pentru reînnoirea pielii, calmează pielea iritată, accelerează cicatrizarea, beneficii pentru piele şi scalp. Ajută la rezolvarea diferitelor probleme, de la alergii până la acnee, de la psoriazis până la zona zoster, de la mătreaţă la vergeturi. Acest unt ameliorează sau reduce considerabil problemele pielii.
         Uleiul de palmier – ameliorează unele afecţiuni ale pielii cum ar fi eczemele, dermatita sau acneea care pot lăsa cicatrici sau pot distruge pielea.
               Uleiul de măsline poate fi considerat un secret antic al frumusetii. Descoperit de foarte mulţi ani în urmă, uleiul de măsline a rămas cel mai utilizat ingredient în frumuseţe. Beneficiile uleiului au fost remarcate în principiu de Cleopatra, apoi de populaţia mediteraneană; greci, fenicieni şi romani. Chiar şi astăzi, femeile din sudul Europei au o frumuseţe aparte.  
        Uleiul de cocos este un ulei de masaj excelent pentru piele. Acesta acționează ca un hidratant eficient pentru toate tipurile de piele, inclusiv pentru pielea uscată. Beneficiul uleiului de nucă de cocos pe piele este comparabil cu cel al uleiului mineral. Mai mult, spre deosebire de uleiul mineral, nu există nicio șansă de a avea efecte secundare negative asupra pielii, cu aplicarea de ulei de nucă de cocos. Uleiul de cocos, prin urmare, este o soluție sigură pentru prevenirea uscării şi exfolierii pielii, întârzie apariţia ridurilor și lăsarea pielii, care apar în mod normal, avansând în vârsta. Uleiul de cocos ajută în tratarea diferitelor probleme ale pielii inclusiv psoriazis, dermatita, eczeme şi alte infecţii ale pielii. Prin urmare, uleiul de nucă de cocos este ingredientul de bază pentru diverse produse de îngrijire a corpului, cum ar fi săpunuri, loțiuni, creme, etc, folosite pentru îngrijirea pielii. Uleiul de nucă de cocos, de asemenea, ajută la prevenirea îmbătrânirii premature şi a bolilor degenerative, datorită proprietăţilor sale antioxidante.

Uleiul de sâmburi de struguri este un ulei antioxidant,  bogat derivat din sâmburi de struguri de struguri. Acest minunat hidratant al pielii se absoarbe complet în piele şi e folosit in tratamentul acneei. În lupta împotriva îmbătrânirii premature acest ulei se combină cu uleiuri esenţiale folosite în tratamentul acneei. Stabilizează colagenul şi elastina din piele în timp ce tratează problemele noastre cele mai mari. Uleiul de sâmburi de struguri ajută la neutralizarea radicalilor liberi cu care pielea noastră vine în contact în fiecare zi, conține, de asemenea, acizi graşi esenţiali şi neesenţiali, care luptă pentru o piele strălucitoare şi hidratantă. Unele dintre beneficiile uleiului de sâmburi de struguri sunt după cum urmează: ușor absorbabil, bogat în acizi grași, curăță porii reglementează și menține pielea sănătoasă, conține nutrienți, ajută la vindecarea psoriazisului, ajută la vindecarea eczemelor, este folosit în creme hidratante, bun demachiant , uniformizează tonul pielii. 
Uleiul esenţial de mentă tonifică şi răcoreşte pielea, este uşor anestezic şi calmant. uleiul esenţial de mentă este revigorant şi recomandat în aplicaţii pe tenurile grase, congestionate sau pe pielea afectată prurit (mâncărime intensă a pielii, care apare în diverse boli), eczeme.

        Produsele cosmetice handmade NettyEl sunt fabricate, tăiate şi ambalate manual.
Puteţi să vă rasăţaţi pielea cu acest minunat săpun achiziţionându-l de pe: http://www.breslo.ro/Shop/mnettyel
 

joi, 4 aprilie 2013

Săpun natural pentru bebeluşi

        Am făcut un săpun natural special pentru bebeluşi. Ei au pielea extrem de fină şi de delicată. 
          Am folosit cele mai bune uleiuri naturale, care prin proprietăţile lor aduc un beneficiu pielii. Nu am folosit niciun ulei esenţial deoarece şi în cantităţi extrem de mici acesta poate irita pielea delicată a bebeluşilor. Aşa că pentru început mi-am pregătit materia primă: ulei de măsline, palmier, cocos, sâmburi de struguri, migdale dulci, macadamia, unt de shea şi la final ulei de avocado. În loc de apă distilată am folosit laptele de capră care conţine nutrienţi ce hrănesc pielea. Laptele de capră are un pH similar cu al pielii. Este recomandat de majoritatea specialiştilor, deoarece tonifiază, hidratează şi dă strălucire, are un efect reconfortant şi asigură catifelarea naturală a pielii. Deoarece este extrem de bine tolerat şi de cea mai sensibilă piele, dermatologii îl recomandă persoanelor ce acuză eczeme, alergii sau psoriazis.
        După ce am pregătit materia primă, am amestecat uleiurile şi am dat formele de silicon pe care le-am folosit cu ulei pentru a putea scoate mai uşor săpunul.
       Mixerul l-am folosit la obţinerea pastei de săpun, iar termometru pentru a măsura temperatura uleiurilor şi a soluţiei de lapte cu sodă caustică. Ambele trebuie să aibă o temperatură de 37 - 40 grade.

        După obţinerea pastei de săpun am trecut la următoarea etapă şi anume turnarea în formele pe care le-am pregătit din timp.
        Am turnat câţiva trandafiraşi, 2 ursuleţi, o bufniţă, o broască ţestoasă, un coş cu mere, elefănţei şi delfini special pentru copii. După 24 de ore de stat în forme le-am scos şi le-am pus la uscat. Trebuie să stea la uscat între 3 şi 4 săptămâni, timp în care se continuă procesul de saponificare.
        Este un săpun minunat! Deşi nu am folosit niciun ulei esenţial miroase frumos datorită uleiurilor pe care le-am utilizat la obţinerea săpunului. Este un răsfăţ pentru orice bebeluş. Nu ezitaţi să-l încercaţi! Toate ingredientele sunt 100% naturale! Este indicat şi pentru persoanele care au o piele extrem de sensibilă!
Vizitaţi şi magazinul nostru pe Breslo: 
http://www.breslo.ro/Shop/mnettyel

Ne găsiţi şi pe Facebook cu concursul "Floriile cu sănătate şi... NettyEl" : http://www.facebook.com/photo.php?fbid=123980084460587&set=a.120808461444416.1073741830.120784724780123&type=1&theater